Excel Basis

Praktijkgerichte basistraining voor Excel-gebruikers

Informatiemanagement Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Excel is wereldwijd het meest toegepaste spreadsheetprogramma. In deze training ligt de nadruk op het toepassen van elementaire tech­nieken van Excel. Onder ­leiding van zeer deskundige Excel-trainers gaat u hiermee aan de slag. Bestuurs­aca­demie Nederland verzorgt deze klassikale training in samenwerking met business­partner Computrain in heel Nederland. Computrain bezit de officiële Microsoft Gold Learning Competency. U bent daarmee ver­zekerd van de beste Excel-training die er is.

Uw resultaat

Na deze training kent u alle basisprincipes van Excel. U kunt onder meer moeiteloos uit de voeten met werkbladen, cellen en werk­mappen. Datgene wat u heeft geleerd, past u in uw eigen werkomgeving toe.

Doelgroep

Deze training is ideaal voor gebruikers van Excel 2007, Excel 2010, Excel 2013 of Excel 2016 die inzicht willen krijgen in de structuur en werkwijze van Excel. Het is vereist dat u al met Windows kunt werken. Dat wil zeggen dat u kunt omgaan met de muis en dat u weet hoe u bestanden opent en sluit.

Aanpak

Tijdens deze klassikale training, waarin theorie en praktijk worden afgewisseld, leert u de basis om goed te werken met Excel. U leert om getallen en datums in te voeren en eenvoudige berekeningen te maken. Ook het opmaken van werkbladen en cellen komt aan bod. Daarnaast leert u hoe u de opgemaakte werkbladen ­overzichtelijk kunt afdrukken.

We maken gebruik van Excel 2013. Werkt u met Excel 2007, Excel 2010 of Excel 2016, dan is deze training ook zeer geschikt voor u. U kunt kiezen of u met de Nederlandse of Engelse versie van het programma wilt werken.

In deze training putten we uit het meest ­actuele studiemateriaal dat door specialisten is geschreven. In het studie­materiaal zijn zowel de Nederlandse als Engelse menuopdrachten opgeno­men.

Tevens beschikt u over een zeer moderne ­online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft, plus aanvullende informatie. ­Daarnaast kunt u gemakkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Studieprogramma

Programma

De training wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner Computrain. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Kennismaken met Excel

 • Excel starten, weergeven en sluiten

Een werkmap maken, openen en opslaan

 • Werkmappen openen, sluiten en opslaan
 • Werken met bestanden uit oudere versies

Celwijzer verplaatsen en gegevens invoeren

 • Tekst en getallen invoeren
 • AutoCorrectie

Cellen selecteren, kopiëren en verplaatsen

 • Het Office Klembord
 • Gegevens transponeren

Werkbladen

 • Werkbladen selecteren en herbenoemen, invoegen, verplaatsen, kopiëren, verwijderen en verbergen

Berekeningen

 • Absolute en relatieve celverwijzing
 • De knop AutoSom

Werkbladen opmaken

 • Rijen en kolommen invoegen, verwijderen en bewerken
 • Cellen opmaken, invoegen, verwijderen

Pagina-indeling en afdrukken

 • Werkbladen aanpassen aan pagina’s
  Kop- en voetteksten
  Extra afdrukmogelijkheden

Grafieken

 • Grafieken kiezen en invoegen
 • Grafiek verplaatsen, verwijderen en afdrukken

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Excel Basis'.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen, deze dagen zijn aaneengesloten.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 616,-
Trainingsmateriaal: € 25,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 616,-
Trainingsmateriaal: € 25,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren