Excel Advanced: Lijsten en Tabellen

Effectief werken met lijsten en tabellen in Excel

035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

De hoeveelheid bedrijfsdata blijft groeien. Wilt u hier inzicht in blijven behouden, dan is deze Excel Advanced-training geknipt voor u. U leert niet alleen lijsten en tabellen samen te stellen, maar ook allerlei analyses te maken. Het is een klassikale training en dat is uniek in Nederland. Bestuursacademie Nederland verzorgt deze training in samenwerking met businesspartner Computrain. Computrain bezit de officiƫle Microsoft Gold Learning Competency. Daarmee bent u verzekerd van de beste Excel-training die er is.

Uw resultaat

Na deze training bent u zeer bedreven in het werken met lijsten en tabellen in Excel. Daar zult u in uw eigen werkomgeving direct veel profijt van hebben.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor gebruikers van Excel 2007, Excel 2010, Excel 2013 of Excel 2016 die tabellen met gegevens in Excel maken en beheren, en met die gegevens berekeningen en analyses willen uitvoeren. Voor het volgen van deze Excel Advanced-training is kennis op het niveau van de training Excel Basis noodzakelijk. Dit houdt onder andere in dat u getallen en data kunt invoeren, eenvoudige berekeningen kunt maken, gegevens in cellen kunt selecteren en kopiƫren, delen van werkbladen kunt afdrukken en een grafiek in een werkblad kunt invoegen.

Aanpak

Tijdens deze klassikale training, waarin theorie en praktijk worden afgewisseld, leert u werken met grote hoeveelheden bedrijfsgegevens in Excel-lijsten. U leert groeperen en sorteren en aanbrengen van (uitgebreide) filters. Ook wordt aandacht besteed aan het gebruik van draaitabellen (PivotTables). Hiermee kunt u op een eenvoudige manier grote hoeveelheden gegevens analyseren. U kunt kiezen of u met de Nederlandse of Engelse versie van het programma wilt werken.

Er wordt tijdens de training gebruikgemaakt van Excel 2013. Werkt u met Excel 2007, Excel 2010 of Excel 2016, dan is deze cursus ook geschikt voor u.
We putten uit het meest actuele studiemateriaal, dat door specialisten is geschreven. In het studiemateriaal zijn zowel de Nederlandse als Engelse menuopdrachten opgenomen. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft. Daarnaast kunt u gemakkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Studieprogramma

Programma

Deze training wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner Computrain. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Overzichten maken

 • Gegevens groeperen en groepering opheffen
 • Een AutoOverzicht maken
 • Overzichten verwijderen

Lijsten en tabellen maken en beheren

 • Een lijst maken
 • Van een lijst een tabel maken
 • Records toevoegen aan een tabel
 • Berekening toevoegen aan een tabel
 • Een tabel converteren naar een bereik

Sorteren

 • Snel en aangepast sorteren
 • Sorteren op cel- en tekstkleur en op celpictogram
 • Eigen sorteervolgorde maken

Filteren in lijsten

 • Gegevens selecteren met AutoFilter en met Geavanceerd filter
 • Filteren met logische EN (AND) en OF (OR) relaties
 • Een formule als selectiecriterium
 • Filteren op unieke waarden
 • Dubbele waarden verwijderen

Subtotalen in lijsten

 • Subtotalen berekenen, bekijken en verwijderen

Draaitabellen en -grafieken

 • Een draaitabel maken en vernieuwen
 • Berekening van numerieke velden wijzigen

Wizard Tekst naar kolommen

 • Kolommen splitsen
 • Niet-herkende datum
 • Niet-herkende getallen

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Excel Advanced: Lijsten en Tabellen'.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-POE13D]
Deze training duurt 1 dag.
De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 345,50
Trainingsmateriaal: € 25,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.