Effectief Schrijven van Korte Teksten

Sneller, beter en doelgerichter schrijven

Sneller, beter en doelgerichter schrijven
035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In uw werk moet u geregeld korte zakelijke teksten schrijven, zoals brieven, e-mails, memo's en korte notities. U wilt dit graag beter beheersen, zodat u tijd kunt besparen. In deze praktijkgerichte training leert u uw gedachten gemakkelijker, doelgerichter en correct op papier te zetten. Zo kunt u sneller, efficiƫnter en effectiever teksten schrijven.

Uw resultaat

In deze zeer praktijkgerichte training leert u hoe u doelgericht schrijft, een overzichtelijke structuur in uw teksten aanbrengt en helder formuleert. Na afloop van deze training schrijft u met meer gemak en plezier korte teksten.

Doelgroep

U moet geregeld korte zakelijke teksten schrijven en u wilt uw vaardigheden en snelheid in helder en begrijpelijk formuleren vergroten. Deze training wordt gegeven op beginnend HBO-niveau.

Aanpak

Voorafgaand aan de training vult u een intakeformulier in, waarin u uw leerwensen aangeeft en uw praktijk omschrijft. Aan de hand daarvan wordt de training op uw leerwensen afgestemd.

In de training staat het doen centraal. Een korte theoretische inleiding wordt meteen gevolgd door praktische oefeningen en schrijfopdrachten. De opdrachten worden direct gerelateerd aan uw eigen praktijk. U kunt oefenmateriaal uit uw eigen werksituatie inbrengen. De trainer geeft direct feedback op uw teksten. In de groep vindt een uitwisseling plaats van ervaringen, correct geschreven brieven en heldere e-mails. Wat u leert, kunt u direct concreet in uw eigen werkomgeving toepassen. U zult bijvoorbeeld merken dat het schrijven van memo's en mailberichten aan ambtenaren, wethouders en beleidsmedewerkers u veel gemakkelijker afgaat.

Tijdens het hele trainingstraject tot enkele weken daarna heeft u toegang tot de online leeromgeving e-Connect.

Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Effectieve schrijfaanpak

 • Uw schrijfaanpak (de voorbereiding en de afwerking van een tekst)
 • Inventariseren, selecteren en ordenen
 • Ontwikkelen van een schrijfstrategie

Doel(groep)gericht schrijven

 • Het doel van uw tekst
 • Teksten aanpassen aan de lezer
 • Aantrekkelijk schrijven

Structureren en formuleren

 • Heldere structuren voor verschillende soorten brieven en e-mails
 • Formuleren van goedlopende zinnen
 • Vlot schrijven
 • Schrijftempo

Correct Nederlands

 • Omgaan met lastige taalkwesties
 • Controleren en redigeren

Praktijkoefening

 • Memo's en korte notities
 • E-mail
 • Het opmaken van de tekst (lay-out)

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Effectief Schrijven van Korte Teksten'.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TES]
Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.