Eerste Inschrijving met Buitenlandse Brondocumenten

Praktische training voor medewerkers Burger- of Publiekszaken

Burgerzaken Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In Nederland wonen momenteel 1,8 miljoen mensen die niet in Nederland geboren zijn. In totaal vertegenwoordigen ze ruim 200 nationaliteiten. Bijna allemaal hebben zij bij hun vestiging in Nederland documenten overgelegd uit hun thuisland, zowel voor de inschrijving in de BRP als bij familierechtelijke handelingen. Als medewerker Burger- of Publiekszaken dient u de overgelegde documenten onder meer te beoordelen op authenticiteit. Hierbij krijgt u te maken met complexe onderwerpen zoals legalisatie, apostille en verificatie en de toepasselijke IPR-regels. Het is dus belangrijk om over voldoende kennis te beschikken om gegevens juist te registreren en documenten goed te beoordelen. Deze praktijkgerichte training biedt u alle expertise die nodig is om te zorgen voor een correcte interpretatie van buitenlanse brondocumenten in de BRP.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kunt u brondocumenten interpreteren en beoordelen. U weet welke brondocumenten u kunt accepteren en welke gegevens u wel en niet mag overnemen. Tevens leert u hoe u brondocumenten kunt (laten) onderzoeken en hoe u de inschrijving in de BRP tot een goed einde brengt.

Doelgroep

U werkt minimaal 2 jaar op een afdeling Burger- of Publiekszaken binnen een gemeente of u bent in het bezit van het diploma BOBZ en/of MLO Burgerzaken. U wilt zich graag verder ontwikkelen om de burger adequaat en vakinhoudelijk (beter) te woord te staan en te kunnen helpen en informeren.

Aanpak

Tijdens deze training wordt u bekendgemaakt met alle ins en outs van de BRP over het verwerken van de eerste inschrijving. Daarnaast leert u buitenlandse brondocumenten interpreteren. Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

BRP eerste inschrijving uit het buitenland

(2 dagbijeenkomsten)

 • Hoe stelt u de identiteit vast?
 • Procedure voor de eerste inschrijving en hervestiging uit het buitenland
 • Welke brondocumenten moet(en) overgelegd worden?
 • Verklaring onder ede
 • Waaraan ontleent u deze gegevens voor de persoonslijst?
 • Wat is relatielegging?
 • Behandeling eerste inschrijving van een asielzoeker
 • Behandeling eerste inschrijving van personen uit Aruba, CuraƧao, Sint Maarten of Caribisch Nederland
 • Raadplegen DISCS

Buitenlandse brondocumenten

(2 dagbijeenkomsten)

 • Eerste inschrijving in de BRP
 • BRP-artikelen over brondocumenten
 • Vaststellen van de identiteit
 • Echtheidskenmerken identiteitsdocumenten
 • Legaliseren en verifiĆ«ren
 • Inschrijven asielzoekers
 • Buitenlandse brondocumenten

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Eerste Inschrijving met Buitenlandse Brondocumenten’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 4 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.