De Publieke Sector als Netwerkorganisatie

Onderdeel van Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Samenwerking, interventies en sturing
Training
2 Dagen Dag 1 Regio Bekijk kosten
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Er heerst onbehagen onder burgers en er is onzekerheid bij bestuurders. Het lijkt aan perspectief te ontbreken. Maar misschien zien we wel iets over het hoofd? De improvisatiemaatschappij gaat over identiteit en woede, waarden en normen, participatie en integratie en over recht en veiligheid. Het biedt een brede, onderbouwde en constructieve visie op de hedendaagse samenleving. In hoeverre kunnen netwerken een oplossing bieden voor de toenemende complexiteit? Op dit soort vragen biedt deze interessante opleiding een antwoord. Bent u werkzaam in een politiek-bestuurlijke omgeving en wilt u een nieuwe stap in uw persoonlijke ontwikkeling zetten? Dan is de training De Publieke Sector als Netwerkorganisatie zeer geschikt voor u. Centraal daarin staan de thema’s samenwerking, interventies en sturing. Deze training zal u inspireren uw functie nog professioneler in te vullen.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u kennis van relevante ontwikkelingen binnen en rondom het lokaal openbaar bestuur met betrekking tot het thema ‘het openbaar bestuur als netwerkorganisatie’. Ook kent u een aantal actuele theorie├źn en methodieken rondom de improvisatiemaatschappij en (succesvolle) netwerken. Bovendien kunt u situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen.

Doelgroep

U bent topfunctionaris en op strategisch/tactisch niveau werkzaam in de publieke sector. Bovendien heeft u minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. Daarnaast beschikt u over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau.

Aanpak

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. De training sluit aan bij actuele vraagstukken en onderzoeken over de publieke sector als netwerkorganisatie. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal. Het programma richt zich bovendien op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Deze training vormt een onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Theorie rondom netwerken
  • Kenmerken van succesvolle netwerksamenwerkingen
  • Het ontstaan van verhoudingen en sturingsmechanismen binnen netwerken
  • Improvisatiemaatschappij
  • Verschillende netwerken waarmee gemeentelijke organisaties te maken hebben
  • Inzicht in uw eigen netwerk
  • Zelf netwerken
  • Rol van social media

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘De Publieke Sector als Netwerkorganisatie’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. De eerste trainingsdag heeft een avondprogramma waarbij een hotelovernachting is inbegrepen.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Woensdag EPE
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.199,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Hotel-, locatie en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.