Coachend Leidinggeven

Haal het maximale uit het talent in uw team

Haal het maximale uit het talent in uw team
035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Van leidinggevenden wordt verwacht dat zij hun medewerkers stimuleren, begeleiden en motiveren om een ontwikkeling door te maken. De meest effectieve manier om dit te doen is door hen op inspirerende wijze te coachen. Coachen is het vrijmaken van iemands potentiƫle kwaliteiten, zodat hij zo goed mogelijk presteert. In deze training ontwikkelt u professionele vaardigheden om op coachende wijze leiding te geven.

Uw resultaat

In deze training krijgt u inzicht in uw eigen coachingsvaardigheden en u leert hoe u die effectief kunt inzetten. Ook leert u schakelen tussen de verschillende coachingsstijlen. Als u de training heeft afgerond, weet u hoe u uw medewerkers kunt inspireren en motiveren, opdat zij hun kwaliteiten maximaal kunnen ontplooien.

Doelgroep

Deze training is opgezet voor de meer ervaren leidinggevenden die hun coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. De training wordt gegeven op HBO-niveau.

Aanpak

Voordat u aan de training begint, ontvangt u een uitgebreid intakeformulier. Uw trainer analyseert dit intakeformulier en gebruikt het als voorbereiding op de training. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd. In de training ontwikkelt u aan de hand van diverse werkvormen professionele coachingsvaardigheden. U gaat aan de slag met speelse, prikkelende oefeningen die op uw eigen praktijk als coachend leidinggevende zijn gericht. Dat maakt deze training extra aantrekkelijk en zeer inspirerend. Ook kunt u 'sparren' met een professionele trainingsacteur. Dat is ideaal om te oefenen met een andere benadering of nieuw gedrag. U krijgt daarbij professionele, gerichte feedback.
Tijdens het gehele trainingstraject en nog enkele weken daarna heeft u toegang tot de online leeromgeving e-Connect.

Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Uitgangspunten coachen

 • Wat is coachen?
 • Waarom coachen?

Coachen en leiderschap

 • De manager als coach
 • Coachen en leiderschapsstijlen
 • Coachingsstijlen
 • De leerstijlen van medewerkers
 • Coaching en motivatie
 • Overwinnen van weerstand

Coachingsgesprekken

 • De voorbereiding
 • Structuur van het coachingsgesprek
 • Vragen stellen
 • Actief luisteren en waarnemen
 • Feedback geven en ontvangen

Coachingsplan

 • Het coachingsplan
 • Doelen formuleren
 • Opstellen van ontwikkelplannen
 • Actieplan
 • Valkuilen en tips

Teamcoaching

 • Een team opbouwen
 • Een team coachen
 • Valkuilen bij coaching
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname 'Coachend Leidinggeven'.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TCL]
Deze training duurt 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.