Beleidsadviseur in een Dynamische Omgeving

Aansluiten bij een continu veranderende samenleving

Beleid Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

De samenleving verandert voortdurend. Steeds weer worden er nieuwe en andere eisen gesteld aan het openbaar bestuur. En elke situatie vraagt weer een andere houding van de overheid. Als moderne beleidsadviseur heeft u dan ook uiteenlopende rollen. De ene keer bent u procesbegeleider, de volgende keer regisseur en dan weer netwerker, analist, verbinder of facilitator. In een continu veranderende maatschappij kiest u steeds weer een andere rol om - samen met anderen - tot effectief beleid te komen en de gewenste maatschappelijke effecten te bereiken. Tijdens deze opleiding ontwikkelt u alle kennis en vaardigheden die u hierbij nodig heeft.

Doelgroep

U bent beleidsadviseur en wilt als generalist op verschillende beleidsterreinen en in uiteenlopende situaties - samen met anderen - effectief beleid maken. U wilt zich de verschillende rollen van een beleidsadviseur eigen maken en hier op het juiste moment invulling aan kunnen geven.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding verzorgen we op Post HBO-niveau.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding wordt actief gewerkt aan de verschillende competenties die nodig zijn om effectief invulling te geven aan de verschillende rollen van de moderne beleidsadviseur. Daarbij gaat het om competenties als adviseren, analyseren, oordeelsvorming, procesbegeleiding, samenwerken en probleemoplossend vermogen. Er is specifiek aandacht voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en de samenwerking tussen bestuur en ambtelijke organisatie. Maar ook voor de omgeving van een beleidsadviseur: het externe krachtenveld en de ketensamenwerking. Bovendien leert u om te gaan met de continu veranderende samenleving. U leert als generalist in uiteenlopende situaties en met steeds verschillende samenwerkingspartners effectief beleid te maken en de interne organisatie hierop in te richten.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Studieprogramma

Programma

Deze opleiding bestaat uit 2 modules. Daarin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Overheidsvraagstukken en beleidsrealisatie

(6 dagbijeenkomsten)

 • Organisatie en cultuur
 • Overheidsparticipatie
 • Veranderde maatschappij
 • Nieuwe vormen van beleidsontwikkeling
 • Implementeren en veranderen
 • Factoren voor succesvolle verandering
 • Regie krijgen en houden
 • Kwaliteitszorg en procesmanagement
 • Street level bureaucracy (Lipsky)

Samen werken aan samenwerking

(6 dagbijeenkomsten)

 • Samenwerken: intern en extern
 • Samenwerkingsvormen
 • Sturen van besluitvorming
 • Procesbegeleiding
 • Gebruiken van interventietechnieken
 • Krachtenvelden en -analyse
 • Omgaan met kwaliteit en kwaliteitsverbetering
 • Omgaan met belangen
 • Macht en be├»nvloeden

Diploma

De opleiding bestaat uit 2 modules. U sluit elke module af met een praktijkgerichte opdracht waarin u actief aan de slag gaat met uw rol als adviseur. Daarnaast werkt u aan een integrale eindopdracht. Hierin toont u aan de verschillende onderwerpen te kunnen integreren en een deskundig en professioneel advies te kunnen geven. Als u alle onderdelen met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Beleidsadviseur in een Dynamische Omgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.990,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Eindopdracht: € 295,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.990,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Eindopdracht: € 295,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.