Basistraining Boekhouden

Praktijkgerichte training voor de (aankomend) boekhouder

Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In deze training leert u de basisbeginselen van de financiële administratie. U wordt in korte tijd vertrouwd gemaakt met de wijze waarop financiële ­gegevens verwerkt worden in de boekhouding. De praktijkgerichte insteek maakt deze ­training uniek in ­Nederland. In de training worden alleen die onderwerpen behandeld die u daadwerkelijk in de praktijk tegen kunt komen. Wilt u op de boekhouding binnen uw organisatie gaan werken of wilt u een praktijk­gerichte training volgen waarin alle zaken nog eens ­duidelijk op een rij worden gezet? Dan is deze training interessant voor u.

Uw resultaat

Tijdens de training raakt u vertrouwd met de invloeden van diverse chemische stoffen en leert u eigenschappen en kenmerken van deze stoffen herkennen.

Doelgroep

U bent werkzaam binnen de financiële administratie of boekhouding of u wilt zich graag in deze richting ontwikkelen. De training wordt verzorgd op ­MBO-niveau.

Aanpak

In deze praktische training worden theorie, boekhoudregels en relevante ­voorbeelden voortdurend gerelateerd aan uw dagelijkse praktijk. U gaat aan de slag met de basis van boekhouden. Zo verdiept u zich bijvoorbeeld 
in rekeningschema’s, subadministraties, voorraadadministraties, grootboekrekeningen en de resultatenrekening. U hebt ruimschoots de tijd om situaties uit uw eigen praktijk aan de groep voor te leggen. 

U hebt na deze training een duidelijk beeld van alle relevante aspecten van een correcte boekhouding. U beschikt over concrete kennis en vaardigheden om volledig (mee) te kunnen werken op een financiële administratie.

De training wordt in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers verzorgd, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Studieprogramma

Programma

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Opzetten en inrichten van de administratie

 • Rekeningschema’s 
 • Dagboeken 
 • Grootboeken
 • Subadministraties

Debiteuren, crediteuren en voorraden

 • Debiteurenadministratie 
 • Crediteurenadministratie 
 • Voorraadadministratie

Coderen en boeken

 • Grootboekrekeningen 
 • Boeken

Balans en resultaatrekening

 • Balans 
 • Resultatenrekening 
 • Afschrijvingen 
 • Relaties tot jaarverslaggeving

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het ­certificaat ‘Basistraining Boekhouden’ van Bestuurs­academie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.290,-
Trainingsmateriaal: € 52,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 1.290,-
Trainingsmateriaal: € 52,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren