Basisregistratie Personen (BRP)

Dé opleiding voor de BRP-specialist

035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

De Basisregistratie personen (BRP) is in de praktijk erg complex. De regelgeving is namelijk heel divers: in de eerste plaats de Wet BRP, maar ook het Besluit BRP, de regeling BRP, de handleiding uitvoeringsprocedures, de handleiding operationele procedures en de kwaliteitsbrochures. Daarnaast is er veel jurisprudentie ontstaan. Bij de invoering van persoonsgegevens dient ook kennis aanwezig te zijn van de burgerlijke stand, (internationaal) privaatrecht, identiteitsdocumenten en buitenlandse brondocumenten. Deze opleiding biedt u alle expertise die nodig is voor een professioneel beheer van de BRP. U wordt de BRP-specialist in uw gemeente. U verhoogt tevens uw probleemoplossend vermogen en kunt uw organisatie volwaardig adviseren bij complexe vraagstukken.

Doelgroep

U bent een ervaren medewerker, die werkzaam is in de backoffice Burgerzaken. U wilt zich ontwikkelen tot de expert op het vlak van de BRP in uw gemeente.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding wordt u bekendgemaakt met alle ins en outs van de BRP. U heeft een gedetailleerd inzicht in de werking van het BRP-stelsel. U kunt wet- en regelgeving analyseren en ziet welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop uw gemeente met de BRP omgaat. Daarnaast kunt u procedures opstellen, waarmee de BRP van uw gemeente actueel en volledig blijft.

Theorie en praktijk worden afgewisseld. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Vooropleiding

De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • BRP wet- en regelgeving
  • Verstrekken van informatie uit de BRP
  • Werken volgens de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP)
  • Internationaal privaatrecht en de BRP
  • Eerste inschrijving vanuit het buitenland
  • Burgerzaken en adoptie
  • Opsporen fouten in persoonslijsten

Diploma

Deze opleiding wordt afgerond met een digitaal examen. Wanneer u de opleiding met succes heeft afgerond, ontvangt u het diploma 'Basisregistratie Personen (BRP)' van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur en 1 bijeenkomst van 09.30 uur tot 12.30 uur.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.999,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.