Aan de Slag op het Stembureau

Leer over taken en procedures als stembureaulid

Verkiezingen Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Als stembureaulid dient u alles te weten van de gang van zaken op het stembureau en wet- en regelgeving. In deze korte training wordt u geïnstrueerd en worden alle proceshandelingen met u doorlopen. Onze ervaren trainers informeren u volledig over de taken en verantwoordelijkheden als stembureaulid of -voorzitter.

Uw resultaat

Na deze training weet u hoe het stembureau wordt ingericht, aan welke wettelijke eisen moet worden voldaan en hoe stemmen na afloop geteld worden.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor (nieuwe) stembureauleden, die geïnformeerd willen worden over de wettelijke procedures en gang van zaken op een stembureau.

Aanpak

In deze korte training wordt u uitgebreid geïnstrueerd over de gang van zaken op een stembureau. De training wordt verzorgd door een ervaren praktijkdocent. Aan de hand van een instructiefilm krijgt u nuttige tips voor op het stembureau.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inrichting van het stembureau
  • Hoe verloopt een verkiezingsdag?
  • Welke functies moeten worden bekleed?
  • Wet- en regelgeving
  • Stemmen bij volmacht
  • Verkiezingsfraude
  • Het tellen van de stemmen
  • Het invullen van het proces-verbaal
  • Het doorgeven van de uitslagen

Certificaat

U ontvangt na afloop van deze training het certificaat ‘Aan de Slag op het Stembureau’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt een halve dag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 290,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 290,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren