Training Persoonlijke Stressbestendigheid

Voor wie stress de baas wil zijn

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u druk op uw werk en kunt u thuis maar moeilijk ontspannen? Bent u snel moe of geïrriteerd? Lukt het u vooralsnog om alles draaiende te houden, maar voelt u dat dit niet meer houdbaar is? Voorkom ongezonde spanning en stress, volg deze training. U krijgt inzicht in stress en hoe u op een goede manier met stressvolle situaties omgaat. U kijkt naar de samenhang tussen gebeurtenissen en uw eigen gedrag. Zo leert u om proactief om te gaan met stressvolle situaties en blijft u stress de baas.

Uw resultaat

 • U relativeert meer en beter
 • U bent uw emotionele reacties de baas
 • U voorkomt ongezonde spanning en stress
 • U past succesvol mindfulness toe
 • U heeft een sterkere geestelijke en lichamelijke balans

Doelgroep

Voor iedereen die last heeft van stress en besloten heeft daar wat aan te doen. U heeft bijvoorbeeld moeite met zich te ontspannen of u voelt zichzelf niet in balans.

Aanpak

Stress kan verschillende oorzaken hebben. Daarom geeft u voor de training in een intake aan wat voor u stressvolle situaties zijn en wat u graag zou willen verbeteren. Dit neemt de trainer mee in zijn voorbereiding. In de training zelf gaat u aan de slag met inzicht in uzelf en uw stressfactoren. U leert om stress te herkennen en te erkennen. Met opdrachten gaat u aan de slag met het doorbreken van uw stresspatroon. Verder oefent u met technieken om uw stressbestendigheid te vergroten, zoals mindfulness en timemanagement. U legt dit allemaal vast in uw eigen persoonlijke actieplan, zodat u uw ontwikkelstappen daadwerkelijk gaat toepassen en stress op tijd herkent en aanpakt.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Persoonlijke Stressbestendigheid’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Omgaan met stress

 • Stress(factoren) herkennen
 • Aanvaarden en accepteren
 • Niet laten leiden door emoties

Uw persoonlijkheid en stress

 • Samenhang tussen gebeurtenissen, uw gedachten en uw gedrag
 • Bewust worden van uw waarden en normen
 • Uw stressfactoren
 • Omgaan met emoties
 • Doorbreken van uw stresspatroon

Stressbestendigheid vergroten

 • Mindfulness
 • Timemanagement
 • Invloed vergroten
 • Gezond leven

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.190,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Persoonlijke Stressbestendigheid

Voor wie stress de baas wil zijn

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.