Training Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren

Bereik uw doelen met oog voor uzelf én voor de ander

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Communiceren: uw boodschap overbrengen op de ander. Het lijkt zo makkelijk, maar het gaat niet altijd goed. Merkt u dat uw bedoelingen soms niet worden begrepen? Vraagt u zich af of uw enthousiasme wel overkomt? Verdient uw input meer aandacht van de ander? Soms lijkt het alsof u de ander niet bereikt. In deze training leert u hoe u zich bewuster kunt aansluiten op de ander, zonder dat de boodschap daaronder lijdt. U onderzoekt uw eigen patronen, gedachten en gevoelens en leert die bij de ander te herkennen en hoe u zich daarop aanpast. U communiceert zo effectiever en bereikt daarmee uw doelen.

Uw resultaat

 • U houdt de regie in gesprekken
 • U stemt uw communicatiestijl af op uw doelen
 • U luistert beter en kunt goed met de emoties van anderen omgaan
 • U werkt prettiger samen met anderen
 • U kunt goed feedback geven en ontvangen

Doelgroep

Iedereen op HBO- of WO-niveau die in zijn dagelijkse werkzaamheden gesprekken wil voeren met minder misverstand en meer resultaat. U wilt graag beter kijken, luisteren en ervaren en meer trefzeker communiceren.

Aanpak

U krijgt inzicht in uw communicatieve stijl en vaardigheden. Het waarderen, onderzoeken en overbruggen van verschillen in normen, waarden, overtuigingen is een belangrijk onderdeel van de training. Hoe kunt u bewust meer geduld op leren brengen of juist meer assertief met uw boodschap voor de dag komen? Om de training extra effectief te maken geeft u van te voren aan wat u lastig vindt en wat u graag wilt leren. De trainer geeft hier specifiek aandacht aan. Ook werkt u tijdens de training aan een ontwikkelplan, waarin u uw vervolgstappen vastlegt. Hierdoor heeft de training een blijvend effect.

High Impact Performance

Deze training wordt gegeven op basis van de High Impact Performance-aanpak. U gaat onder leiding van een ervaren trainer samen met een trainingsacteur aan de slag met uw leerdoelen. De acteur zorgt voor een realistische oefensituatie en past beproefde theatertechnieken toe, waardoor u wordt uitgedaagd om effectiever gedragsrepertoire te ontdekken en in te zetten. Dit is een zeer effectieve trainingsmethode die u helpt om een flinke stap te zetten in uw persoonlijke ontwikkeling.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Waarnemen

 • De kracht van non-verbale communicatie
 • Hoe komt u zelf over?
 • Voorkomen van vooroordelen in waarnemen

Uw communicatiestijl

 • De 4 communicatiestijlen
 • Wat is uw eigen communicatiestijl?
 • Uw stijl van communiceren afstemmen op wat u wilt bereiken

Luistervaardigheden

 • Luistervaardigheden verder ontwikkelen
 • Uw eigen luisterprofiel in kaart brengen
 • Vraagtechnieken en samenvatten

Communicatie verbeteren

 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met uw eigen emoties in communicatie
 • Omgaan met emoties van de ander
 • Omgaan met lastige gesprekken

NLP als sleutel

 • Aansluiten bij de ander zonder gezichtsverlies
 • Een keuze maken uit verschillende gespreksmodellen
 • De regie houden in een gesprek

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.790,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren

Bereik uw doelen met oog voor uzelf én voor de ander

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.