HBO Trainingsprogramma Effectief Communiceren en Beïnvloeden

HBO-gecertificeerd

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar om effectief te zijn in uw dagelijkse werkzaamheden. Wilt u graag de juiste gesprekstechnieken optimaal toepassen? En wilt u in zo veel mogelijke situaties anderen op positieve wijze beïnvloeden? Dan is dit praktijkgerichte HBO-trainingsprogramma bijzonder waardevol voor u! U leert hoe u uw gesprekstechnieken professionaliseert en mensen effectiever beïnvloedt. U gaat aan de slag met verschillende communicatiestijlen en versterkt uw luistervaardigheden. U ontdekt welke beïnvloedingsstrategie het beste bij de situatie past en hoe u deze kunt aanpassen op de denkstijl van uw gesprekspartner. Ook leert u om te gaan met emoties, lastige situaties en weerstand. Zo ontwikkelt u zich tot een gesprekspartner die effectief communiceert en beïnvloedt.

Uw resultaat

 • U heeft inzicht in zowel uw eigen stijl van communiceren als uw beïnvloedingsstijl
 • U beschikt over de tools om mensen mee te nemen in uw doelen
 • U beschikt over de tools om effectief invloed uit te oefenen in diverse situaties
 • U houdt de regie in een gesprek en kunt actief luisteren
 • U bent beter in staat uw persoonlijke boodschap over te brengen

Doelgroep

Dit trainingsprogramma is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden doelgerichter gesprekken wil voeren en zijn omgeving op een zo positief mogelijke manier wil beïnvloeden.

Aanpak

Voorafgaand aan dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma vindt er een online intake plaats, waarin uw leerwensen naar voren komen. Gedurende de training zal de trainer uw leerdoelen constant in het oog houden en u hierover gerichte feedback geven. U houdt zelf uw voortgang bij en denkt na over vervolgstappen. Dit schrijft u allemaal op in uw persoonlijke actieplan. Dat garandeert dat u dit trainingsprogramma afrondt met zichtbaar resultaat.

Het trainingsprogramma bestaat uit 2 trainingen, waarbij u zich richt op de thema's gespreksvaardigheden en beïnvloeden. In de training Effectieve Gespreksvaardigheden gaat u aan de slag met verschillende communicatiestijlen en het oplossen van communicatieproblemen. U vergroot inzicht in verschillende gespreksstijlen en het gebruik van non-verbale communicatie. Tijdens de vele praktische oefeningen gaat u ook aan de slag met luisteren en vraagtechnieken. Met deze training heeft u de leiding in het gesprek en weet u het gesprek te sturen naar wat u wilt.

Tijdens de training Effectief Beïnvloeden werkt u aan het vergroten van inzicht in verschillende beïnvloedingsstrategieën en denkstijlen. U ontdekt wat uw cirkel van invloed is en hoe u die kunt vergroten en gebruiken. Ook tijdens deze training gaat u veel oefenen. In praktijksituaties leert u om af te stemmen op uw gesprekspartner en aan te sluiten op zijn denkstijl. Zo kunt u op een effectieve manier positief invloed uitoefenen, zonder dat de ander zich gemanipuleerd voelt.

Door de leerstof en de oefeningen in dit trainingsprogramma verbetert u sterk uw communicatievaardigheden. U stuurt het gesprek en beïnvloedt uw gesprekspartner effectief op een prettige en natuurlijke manier. U weet zo uw eigen doelen te bereiken.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Effectieve Gesprekvaardigheden

(2 dagen)

Uw communicatiestijl

 • De 4 communicatiestijlen
 • Wat is uw eigen (voorkeurs)communicatiestijl
 • Uw stijl van communiceren afstemmen op wat u wilt bereiken
 • Sterkten en zwakten in uw communicatie

Communicatie oplossen

 • Feedback geven en ontvangen
 • Non-verbale communicatie
 • Emoties en communicatie
 • Meta-communicatie
 • Schakelen in gespreksniveaus

Gespreksstijlen en -modellen

 • Een keuze maken uit de verschillende gespreksmodellen
 • Uw meest effectieve gespreksstijl bepalen
 • De verschillende fases in het gesprek
 • De regie houden in een gesprek

Luistervaardigheden

 • Luistervaardigheden ontwikkelen
 • Vraagtechnieken en samenvatten

Effectief Beïnvloeden

(2 dagen)

Inzicht in eigen stijl

 • Wat is uw persoonlijke beïnvloedingsstrategie en denkstijl?
 • Inzicht in en vergroten van uw cirkel van invloed

Macht, aansluiten en sturen

 • Welke machtsbronnen kunt u activeren?
 • De kunst van het afstemmen: aansluiten op de denkstijl van uw gesprekspartner
 • Sturen met stijl

Positieve invloed uitoefenen

 • Positief invloed uitoefenen door effectieve communicatie
 • Omgaan met ‘lastige’ mensen

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Effectief Communiceren en Beïnvloeden’ van Bestuursacademie Nederland.

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van communicatie en beïnvloeden op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit diploma mogelijk als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van onze businesspartner NCOI. Hiervoor dient u wel toelaatbaar te zijn tot de Bacheloropleiding.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Effectief Communiceren en Beïnvloeden

HBO-gecertificeerd

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.