Opleidingen op Masterniveau

Opleidingen op Masterniveau

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst....

Lees meer

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst....

Lees meer

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst....

Lees meer

Opleidingen op Masterniveau: 74 opleidingen

Masteropleiding (8) In een Masteropleiding kun je de kennis die je in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer je een Masteropleiding hebt afgerond, ontvang je een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

Professional Master (27) Een Professional Master is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Professional Master kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Masterclass (32) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

Executive Master (6) Met een Executive Master verdiep en/of verbreed je je kennis op Masterniveau. Met dit programma ontwikkel je vaardigheden op het hoogste niveau. Een Executive Master wordt niet formeel afgerond met een officieel erkend diploma, maar met een certificaat of een instituutsdiploma.

HBO niveau (1) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst.
 

Waarom een opleiding op Masterniveau?

Als overheidsprofessional heb je veel te maken met (technologische) ontwikkelingen die van grote invloed zijn op je werkzaamheden. Bijvoorbeeld de energietransitie, de komst van de Omgevingswet en continu wijzigende wet- en regelgeving. Hierdoor ontstaan er complexe vraagstukken die nieuwe, creatieve oplossingen nodig hebben. Dit vraagt van jou actuele kennis en vaardigheden op hoog niveau. Deze kennis en vaardigheden versterk je met onze opleidingen op Masterniveau. Samen zorgen we ervoor dat jij kunt blijven inspelen op de veranderende vraag vanuit de samenleving.
 

De voordelen van een opleiding op Masterniveau

  • Je kunt je specialiseren in een bepaald onderwerp of vakgebied. Zo kun je je kennis verdiepen en jezelf nog verder professionaliseren. Of je kennis juist verbreden, zodat je aan de slag kunt in een nieuw vakgebied.
  • Je verbreedt je theoretische kennis, waardoor je in staat zult zijn om beter te onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt en kiest voor een specifieke aanpak.
  • Je vergroot je kans op een leidinggevende functie en hebt meer doorgroeimogelijkheden.
 

Waarom een opleiding op Masterniveau bij de Bestuursacademie?

Onze praktijkgerichte lesmethode maakt het leren leuk en effectief. Je krijgt les in kleine klassen. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke vraagstukken, het delen van ervaringen en inspirerende discussies met medestudenten. Je wordt begeleid door docenten die zelf werkzaam zijn binnen de overheid. Dankzij hun ervaring kunnen zij concrete praktijkvoorbeelden geven en voortdurend de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. Ook maak je praktijkgerichte opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo leer je de theorie meteen toepassen en heb je direct profijt van je opleiding.
 

Voor wie zijn onze opleidingen op Masterniveau?

Al onze programma’s op Masterniveau zijn ontwikkeld voor hogeropgeleiden. Dat betekent dat je minstens over HBO-denk- en -werkniveau beschikt. Voldoe je aan deze eis? Dan maakt het verder niet uit welke functie je uitvoert, er zit zeker weten een interessant programma voor je tussen! We hebben programma’s voor bijvoorbeeld:

  • beleidsadviseurs of -makers
  • bestuurders
  • projectleiders
  • programmamanagers


Welke opleidingen op Masterniveau bieden wij aan?

Je kunt kiezen uit Masterclasses, Professional Masters, Executive Masters en officieel geaccrediteerde Masteropleidingen. Hieronder leggen we uit wat elke variant inhoudt.
 

Masterclass

Wil je je specialiseren in een onderwerp of vakgebied? Onze Masterclasses zijn gericht op 1 thema. Zo specialiseer je je in slechts 3 maanden op hoog niveau. Je sluit een Masterclass af met een praktijkgerichte eindopdracht of case. Als je hiervoor een voldoende behaalt, dan ontvang je een diploma.
 

Professional Master

Een Professional Master is een combinatie van 2, 3 of 4 verschillende Masterclasses over 1 onderwerp. Dit biedt je de mogelijkheid om een breder specialistisch programma te volgen op Masterniveau. Elke Masterclass wordt individueel afgerond met een praktijkgerichte opdracht of case. Als je voor alle Masterclasses een voldoende haalt, dan ontvang je een overkoepelend diploma. De duur van een Professional Master varieert tussen de 6 en 12 maanden.
 

Executive Master

De Executive Master is een trainingsprogramma gericht op de interpersoonlijke vaardigheden van managers en hogeropgeleiden. Tijdens deze programma’s analyseer je je eigen functioneren en bekijk je hoe je op basis van jouw kwaliteiten jezelf kunt verbeteren.
 
Een Executive Masterprogramma duurt 4 tot 9 maanden. Voor sommige Executive Masters geldt als toelatingseis dat je enkele jaren werkervaring hebt. Of dat van toepassing is kun je vinden in de algemene beschrijving van een opleiding.
 

Master

In samenwerking met NCOI Opleidingen bieden wij officieel geaccrediteerde Masteropleidingen aan. Hiermee word je zo breed mogelijk opgeleid. Het programma van een Master is opgebouwd uit 2 fases. Fase 1 vormt het kernprogramma, bestaande uit 4 Masterclasses. Je rondt elke Masterclass afzonderlijk af met een praktijkgerichte eindopdracht of case. Daarnaast maak je een integrale eindopdracht. Fase 2 vormt een verdieping en integratie van de onderwerpen. Je ontwikkelt je interpersoonlijke vaardigheden, volgt een Masterclass naar keuze en werkt aan je scriptie. Hierbij word je goed begeleid door je docent. Als je alle onderdelen met een voldoende hebt afgerond, behaal je een officieel getuigschrift en internationaal erkende Mastergraad.

Voor onze Masteropleidingen geldt als toelatingseis dat je beschikt over minimaal een diploma van een HBO Bachelor- of WO-opleiding en ten minste 2 jaar relevante werkervaring. Als je niet aan deze eis voldoet, maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de 21+ regeling. Dit is een toets waarmee we onderzoeken of je een reële kans maakt om de Masteropleiding succesvol af te ronden. We kijken hierbij vooral naar je werkervaring en motivatie.
 

Vrijstellingen

Heb je al losse Masterclasses of een Professional Master gevolgd? Dan kunnen deze programma’s je mogelijk vrijstelling opleveren in een erkende Masteropleiding. Ook een gelijkwaardig diploma kan vrijstellingen opleveren. Bij je aanmelding inventariseren we direct de mogelijkheden. Voor de behandeling van een vrijstellingsverzoek brengen we € 75,- in rekening.
 

Online leeromgeving

Tijdens je opleiding heb je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving e-Connect. Hier vind je de lesplanning, lesvoorbereidingen, praktijkgerichte opdrachten, exameninformatie en handige links naar boeken, artikelen en interessante websites. Ook kun je via de online leeromgeving vragen stellen aan je docent en zijn er verschillende mogelijkheden om te communiceren met medestudenten.
 

Meer informatie

Wil je graag een opleiding op Masterniveau volgen? Je vindt ons uitgebreide aanbod hierboven. Als je op een opleiding klikt, krijg je meer informatie te zien. Ook kun je de opleidingsbrochure downloaden waarin je meer praktische informatie en informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden vindt.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de opleiding die het beste bij je past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Je kunt hen bereiken via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 

       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.