Brochure downloaden

  • Direct in jouw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen
  • Home
  • Leiderschap en Management

Leiderschap en Management

Leiderschap en Management

Als manager of leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheden. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe blijf je bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je...

Lees meer

Als manager of leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheden. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe blijf je bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je...

Lees meer

Als manager of leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheden. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe blijf je bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je...

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. Je kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Leiderschap en Management: 79 opleidingen

Masteropleiding (7) In een Masteropleiding kun je de kennis die je in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer je een Masteropleiding hebt afgerond, ontvang je een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

Professional Master (13) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt je de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (13) In een Masterclass kun je je in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

Executive Master (5) Dit is een trainingsprogramma gericht op interpersoonlijke vaardigheden voor hoger management en andere hoger opgeleiden op Masterniveau.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Al onze HBO Bachelors zijn erkend door NVAO.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (19) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (1) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Training (16) In onze trainingen werk je in korte tijd aan de ontwikkeling van jouw vakkennis en/of je persoonlijke vaardigheden. Je kunt dit daarna direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Post Bachelor (3) Onze Post Bachelors bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk.

Als manager of leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheden. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe blijf je bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je op weg. 

Trends in leiderschap en management 

De snelheid waarmee de samenleving verandert neemt toe. Publieke organisaties moeten wendbaar zijn en kunnen inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Er wordt dan ook veel van managers en leiders gevraagd. Maar wat is goed leiderschap of management in deze tijd? Dat kan per organisatie, team, werksituatie en medewerker enorm verschillen. Wij hebben een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen in management en leiderschap voor je op een rij gezet:

  • Steeds meer organisaties nemen afscheid van traditionele hiërarchische organisatiestructuren. Daarvoor in de plaats komen zelfsturende teams, netwerkorganisaties en autonome teams. De context bepaalt in zulke gevallen om welk type leiderschap wordt gevraagd. 

  • Leiderschap in de toekomst vraagt om een meer organische en procesgerichte benadering. Een leidinggevende heeft niet langer alles in de hand, maar moet kunnen vertrouwen op het proces en zijn of haar medewerkers. Belangrijke vaardigheden en competenties hierbij zijn inspireren, verbinden, luisteren en sturen op openheid en transparantie.

  • Publieke leiders moeten steeds meer in staat zijn om kennis vanuit verschillende perspectieven bij elkaar te brengen, betekenis te geven, te duiden en deze kennis binnen de keten slimmer te benutten.

  • Dienstbaar en authentiek leiderschap wordt steeds belangrijker. Als leidinggevende of manager ben je een voorbeeld voor je medewerkers. Belangrijke aspecten hierbij zijn: integriteit, authenticiteit en de bereidheid om te dienen. 

  • Er komt steeds meer nadruk te liggen op zelfinzicht en persoonlijk leiderschap. Niet alleen van medewerkers wordt verwacht dat ze zich blijven ontwikkelen. Goed leiderschap is alleen mogelijk als ook de manager of leidinggevende blijft leren. 

Voor wie zijn de opleidingen over management en leiderschap

Onze opleidingen en trainingen zijn voor ambitieuze managers en leidinggevenden binnen het publieke domein die hun kennis en vaardigheden willen vergroten. Je wil bijvoorbeeld je persoonlijk leiderschap ontdekken, je managementvaardigheden ontwikkelen of medewerkers beter kunnen motiveren en stimuleren. 

Opleidingen over management

De rol van manager is veeleisend. Het is niet alleen noodzakelijk dat je vakinhoudelijk onderlegd bent, maar ook dat je over goede communicatieve, leidinggevende en sociale vaardigheden beschikt. Gelukkig vallen al deze dingen te leren. De managementopleidingen van Bestuursacademie Nederland bieden je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt als manager bij een publieke organisatie. Denk aan de HBO Management of de training Overheid in Verandering

Opleidingen over leiderschap

Wil jij, als leidinggevende, bij een overheidsorganisatie doorgroeien in je functie? Je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen? Je persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau tillen? Of een volgende stap maken in je carrière? Volg dan een van onze opleidingen of trainingen over leiderschap. Denk bijvoorbeeld aan de training Bezielend Leiderschap binnen de Overheid of de Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Daarom kies je voor Bestuursacademie Nederland

In al onze cursussen, trainingen en opleidingen over leiderschap en management richten wij ons op de praktijk. Hierbij staan jouw leerdoelen, drijfveren en motivatie centraal. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel ervaring meebrengen. Zij begrijpen jouw werkpraktijk als geen ander. Daarnaast werken je medestudenten in hetzelfde vakgebied. Hierdoor kunnen jullie van elkaars ervaringen leren. 

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.