Subsidieverstrekking volgens de Awb

Helder zicht op complexe subsidiematerie

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Titel 4.2 in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is voor veel medewerkers bij de overheid ingewikkeld en lastig te doorgronden. Niet alleen de gehanteerde systematiek, het gebruikte jargon en de complexe inhoud spelen hierbij een rol. Ook de verhouding van deze titel tot de eigen algemene en bijzondere subsidieregelingen maken de wet niet eenvoudig te doorgronden. Bovendien hebben de juridische kaders onder meer gevolgen voor hoe subsidieverordeningen eruit moeten zien en hoe concrete subsidiebeschikkingen op basis daarvan genomen moeten worden. In deze training krijg je inzicht in deze complexe materie en weet je ermee om te gaan in de praktijk.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je in staat je weg te vinden in artikel 4.2 Subsidies in de Algemene wet bestuursrecht. Je kunt de daarin voorkomende bepalingen toepassen en bent in staat juridisch correcte subsidiebeschikkingen op te stellen. Ook heb je voldoende inzicht in de relatie tussen de Awb en bijzondere subsidieregelingen.

Doelgroep

Je houdt je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van subsidiebeleid en bent onder meer belast met het maken van subsidieverordeningen en het nemen van subsidiebesluiten.

Aanpak

In deze training ga je onder begeleiding van ervaren trainers praktisch aan de slag met de juridische kaders, het proces en de uitvoering van subsidieverstrekking. Zo doe je kennis op over alle ins en outs met betrekking tot subsidieverstrekking die je direct in je werkomgeving kunt gebruiken.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Subsidieverstrekking volgens de Awb

Helder zicht op complexe subsidiematerie

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.