Nationale Opleiding tot Marktmeester

Praktische vaardigheden en kennis voor de marktmeester

1e startmoment

13-09-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als marktmeester zorg je ervoor dat de organisatie van de markt vlekkeloos verloopt. Zo controleer en handhaaf je onder meer de orde op de markten. Je moet daarom over de nodige juridische en organisatorische kennis beschikken. Ook moet je communicatief sterk zijn. Deze opleiding zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Je gaat namelijk direct in de praktijk aan de slag. Wanneer je deze opleiding met succes hebt afgerond, ben je prima in staat om de rol van marktmeester efficiënt te vervullen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je alle kennis in huis om markten te organiseren. Je bent bekend met de wet- en regelgeving op het gebied van markten en kunt daardoor adequaat handhaven. Door helder te communiceren en te luisteren naar je klanten ontwikkel je een prettige werkrelatie waarbij je weet wat je van elkaar kunt verwachten.

Doelgroep

Je bent of wordt binnenkort marktmeester. Ook als je al langere tijd marktmeester bent, is deze opleiding zeker geschikt voor jou. Wij verzorgen deze opleiding tot marktmeester op MBO-niveau.

Aanpak

De vaardigheden waarmee je als marktmeester in de praktijk veelvuldig te maken hebt, komen tijdens deze opleiding uitgebreid aan de orde. Na afloop weet je hoe je de bestuursrechtelijke en gemeentelijke regels op de markt dient toe te passen. Daarnaast beschik je over mondelinge vaardigheden, waarmee je klantgericht te werk kunt gaan. Je hebt inzicht verkregen in de organisatie van de markt.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Juridische en organisatorische marktkennis

(6 dagen)

 • De organisatie van de markt
 • De kwaliteit van de markt
 • Marktgelden
 • Marktverordening
 • Handhaving
 • Wet- en regelgeving

Mondelinge vaardigheden

(3 dagen)

 • Overtuigingskracht
 • Klantgerichtheid
 • Integriteit
 • Helder communiceren
 • Luisteren naar de klant
 • Omgaan met kritiek
 • Omgaan met agressief gedrag
 • Slechtnieuwsboodschap brengen

Diploma

Je sluit de module Juridische en organisatorische marktkennis af met een digitaal examen. Aan de module Mondelinge vaardigheden is een mondeling examen verbonden. Wanneer je beide onderdelen succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma ‘Nationale Opleiding tot Marktmeester’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze opleiding duurt 6 maanden. Je hebt 9 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 3.329,-
Studiemateriaal
€ 100,-
Examenkosten
€ 485,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 225,-
Locatiekosten
€ 265,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.454,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Nationale Opleiding tot Marktmeester

Praktische vaardigheden en kennis voor de marktmeester

1e startmoment

13-09-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.