Expert Juridische Zaken

Word expert op juridisch vakgebied

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Training

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als expert juridische zaken ondersteun je de overheid bij belangrijke juridische vraagstukken. Wat is het gevolg van een onrechtmatige overheidsdaad? En op welke wijze komt rechtsbescherming tegen de overheid tot stand? Deze en vele andere vragen komen tijdens deze training aan bod. Je verdiept je in de gemeentelijke bestuursstructuur, de Gemeentewet en de Wet openbaarheid van bestuur. Daarbij ga je aan de slag met toepassingen van het privaatrecht binnen de overheid en leer je op welke wijze dit recht ingezet kan worden om publieke belangen te behartigen. Na afloop beschik je over actuele en specialistische kennis.

Jouw resultaat

Je hebt je ontwikkeld tot expert op juridisch gebied en ondersteunt (lokale) overheden bij belangrijke, juridische vraagstukken.

Doelgroep

Je bent medewerker juridisch/bestuurlijke zaken of medewerker juridische kwaliteitszorg en wilt je verder ontwikkelen naar expert op het gebied van juridische zaken. Daarbij beschik je over minimaal 1 jaar relevante werkervaring.

Aanpak

Dit programma leidt je op tot juridisch expert binnen het openbaar bestuur. Na afloop ben je volledig geïnformeerd over de voor jou relevante wet- en regelgeving en kun je je kennis en vaardigheden toepassen. Je kunt veelvoorkomende en complexe praktijkvragen direct beantwoorden en ook complexe juridische vraagstukken zijn voor jou duidelijk. Je bent in staat om regels correct en doeltreffend uit te voeren.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Expert Juridische Zaken

Word expert op juridisch vakgebied

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Training

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.