Nieuws & Actualiteiten

Wie is jouw favoriete collega van het jaar?

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:54

Er is altijd wel een collega die fantastisch werk verzet, maar daar eigenlijk te weinig waardering voor krijgt. Ken jij zo’n ambtenaar en gun je hem of haar een gratis Masterclass én onze felbegeerde trofee? Lees dan snel verder! 

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Workshop Personal Branding voor finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:48

De finale van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021-verkiezing is in zicht. Die dag gaan de jonge ambtenaren de jury overtuigen van hun authentieke kracht. Alex van der Weide bereidde hen hierop voor met de workshop Personal Branding.

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

De Kennisscan Awb

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:43

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid. Daarom moet iedere overheidsprofessional weten wat deze wet inhoudt. Hebben jij en je collega’s voldoende kennis van de Awb? Test het met de kennisscan!

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Download de whitepaper Ondermijning

Op Woensdag, 6 Januari, 2021, 13:36

Ondermijning is overal, dus ook in jouw gemeente of regio. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in en hoe kunnen we dit samen effectief aanpakken? Lees het in onze whitepaper!

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

De beste wensen voor een gezond en energiek 2021!

Op Dinsdag, 22 December, 2020, 14:59

Februari 2020: De stikstofcrisis, Omgevingswet en energietransitie. Dé hot topics van dat moment. En toen brak ineens de coronacrisis uit in ons land. Met alle gevolgen van dien. 

Lees meer
Thema's: Blog

Grip op kosten in het sociaal domein door betere informatievoorziening

Op Vrijdag, 11 December, 2020, 12:22

Op basis van recente rapporten van gemeentelijke rekenkamers is bekeken hoe gemeentes grip kunnen krijgen op de kostenontwikkeling in het sociaal domein. Betere informatievoorziening is een van de belangrijkste verbeterpunten.
Lees meer

De Coronawet in het kort

Op Vrijdag, 11 December, 2020, 12:13

Het is al een tijd een veelbesproken onderwerp: de Coronawet. Nu hij dan toch echt van kracht is, hebben wij nog even kort voor je op een rij gezet wat deze wet inhoudt en wat het voordeel ervan is.
Lees meer

Verander mee met de wereld om je heen: volg een opleiding op Masterniveau

Op Vrijdag, 11 December, 2020, 12:02

Steeds meer overheidsprofessionals zijn hoger opgeleid. Waarom? Omdat alle veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving daarom vragen. Lees wat de voordelen zijn van een opleiding op Masterniveau!
Lees meer

Professionaliseer jezelf tijdens de Actualiteitendag Marktmeester, Marktbeheerders en Beleidsmedewerkers Markten

Op Vrijdag, 11 December, 2020, 11:44

Op 25 januari 2021 organiseren we een Actualiteitendag Marktmeesters, Marktbeheerders en Beleidsmedewerkers Markten. Docent Maarten de Graaf vertelt je waarom je erbij moet zijn. 
Lees meer

Vergroot je kans op een baan, laat je omscholen naar een kansrijk beroep

Op Donderdag, 10 December, 2020, 15:05

Je kans op een (andere) baan vergroten binnen de overheid? Dat doe je door jezelf om te scholen naar een kansrijk beroep. Wij vertellen je hoe je dat met onze hulp snel en voordelig kunt doen. 

Lees meer