Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Wij zoeken een programmamanager met kennis van de (lokale) overheid

Op Donderdag, 22 Juli, 2021, 15:13

Wil jij overheidsorganisaties helpen hun medewerkers verder te professionaliseren? Word programmamanager bij Bestuursacademie Nederland en bouw samen met ons en onze klanten aan de kwaliteit van het openbaar bestuur!

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Dynamiek in een leerzame omgeving, dat is werken bij de overheid!

Op Donderdag, 22 Juli, 2021, 15:09

Actuele, uitdagende onderwerpen en samenwerken met veel partijen en disciplines. Dat is wat werken bij de overheid volgens Liliane zo leuk maakt. In dit artikel vertelt ze enthousiast over haar werk bij provincie Zeeland.

Lees meer
Thema's: Overig

Een kijkje in het leven van de functioneel beheerder

Op Donderdag, 22 Juli, 2021, 15:05

Een verantwoordelijke rol als spin in het web. Dat is rol van de functioneel beheerder, die ervoor zorgt dat iedereen binnen de organisatie optimaal zijn of haar werk kan blijven doen. Hoe de functioneel beheerder dat doet, lees je hier!

Lees meer

Een conflict hanteren in 3 stappen

Op Donderdag, 22 Juli, 2021, 15:00

Een meningsverschil met een burger of een samenwerking met een collega die ergernissen oproept: het kan leiden tot een conflict. Sla jij op zo’n moment snel dicht of wil je het liefst vluchten? Lees dan onze tips over conflicthantering. 

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Werken aan interessante IT-vraagstukken doe je bij de overheid!

Op Dinsdag, 6 Juli, 2021, 13:55

De bedrijfsvoering en dienstverlening van overheidsorganisaties zijn grotendeels afhankelijk van digitale systemen. Een professionele IT-afdeling is dus onmisbaar. Abderrahman vertelt hoe het is om op deze afdeling te werken.

Lees meer
Thema's: Overig

Kijkje in het leven van de milieuhandhaver

Op Dinsdag, 6 Juli, 2021, 13:54

Met z’n allen proberen we het milieu te verbeteren, zodat de Klimaatdoelstellingen succesvol behaald worden. Wie zich hier dagelijks extra voor inzet, is de milieuhandhaver. Benieuwd wat dit vak precies inhoudt? Je leest het hier.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

3 tips om op de juiste manier om te gaan met agressie

Op Dinsdag, 6 Juli, 2021, 13:53

Mensen worden mondiger, normen en waarden veranderen en de frustratietolerantie wordt lager. Dat leidt vaker tot agressief gedrag. Heb jij daar in je werk wel eens mee te maken? We geven je 3 tips om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Hoe werk je optimaal samen met verbonden partijen?

Op Dinsdag, 6 Juli, 2021, 13:52

Wil je de samenwerking met bedrijven, burgers en andere verbonden partijen optimaliseren, zodat jullie samen beter in staat zijn de maatschappelijke doelen te behalen? Het Werkatelier Governance, Regie en Samenwerking helpt je op weg.

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Werken bij de overheid volgens gerechtsjurist Stella

Op Donderdag, 24 Juni, 2021, 14:13

Denk je bij werken voor de overheid al snel aan werken bij de gemeente? Laat je dan verrassen door het verhaal van Stella, die vanuit haar overheidsfunctie aan spannende en boeiende strafrechtelijke zaken werkt! 

Lees meer
Thema's: Overig

Kijkje in het leven van de programmamanager

Op Donderdag, 24 Juni, 2021, 13:57

Ben je resultaatgericht en goed in het houden van overzicht? Vind je het leuk om mensen aan te sturen in het behalen van belangrijke (maatschappelijke) doelen? Neem dan eens een kijkje in het uitdagende vak van de programmamanager!

Lees meer
Thema's: Leiderschap en Management

Thema's

Thema's