SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)

Het startpunt voor je carrière binnen de communicatie

Vakgebied

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Avond, Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je net in het communicatievak en wil je je diploma behalen? Of ambieer je een functie als communicatiemedewerker? Dan is dit de juiste opleiding voor jou. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de meest actuele inzichten in het communicatievak die je direct kunt toepassen. Je verdiept je in pers- en concerncommunicatie en leert hoe je effectief middelen inzet binnen een communicatieplan. Ook ga je aan de slag met je schrijfvaardigheden, zodat je doeltreffende berichten kunt opstellen en met de inzet van (social) media je doelgroepen weet te bereiken. Deze training wordt uitgevoerd door onze businesspartner SRM. SRM staat als dé opleider voor marketing- en communicatieprofessionals midden in de praktijk. Met dit gewaardeerde SRM-diploma leg je een stevig fundament voor je carrière als communicatieprofessional.

Jouw resultaat

Na afloop van de training heb je inzicht in de meest actuele facetten van het communicatievak. Je leert over de productie van audiovisuele content, inzet van social media, organisatie van evenementen, het schrijven van (web)teksten en (pers)berichten, enzovoort. Ook leer je tijdens de training welke communicatiemiddelen je kunt inzetten binnen een communicatieplan. Je kunt de lesstof de volgende dag toepassen in de praktijk. Tot slot vergroot je de kans op doorgroei en waardering.

Doelgroep

Je werkt als communicatieassistent of combineert communicatie met een andere functie en je wilt je ontwikkelen tot communicatiemedewerker. Je doet nu veel communicatietaken naast je huidige functie als officemanager, secretaresse, marketingmedeweker of een andere functie en je wilt graag meer bagage om deze functie beter in te vullen.

De opleiding wordt verzorgd op A-niveau, een niveau speciaal voor starters die zich een nieuw vakgebied snel en onder professionele begeleiding eigen willen maken. Met een opleiding op A-niveau kun je de operationele/uitvoerende werkzaamheden binnen je organisatie tot een goed einde brengen.

Doel en opzet

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

Je rondt de module Communicatieplanning af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat je zelf kiest waar en op welk moment je het examen aflegt. De module Communicatiemiddelen rond je af met een praktijkgerichte opdracht, waarin je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen in de praktijk. Heb je voor beide onderdelen een voldoende behaald? Dan ontvang je het officiële diploma 'SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)' van onze businesspartner SRM met aanzien bij bedrijven, overheids- en non-profitinstellingen.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Communicatieplanning

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in het communicatievak
 • De rol van de communicatiemedewerker in de organisatie
 • Concerncommunicatie en marketingcommunicatie
 • Digitale en online communicatie
 • Kruisbestuiving van communicatie en marketingcommunicatie
 • Doelgroep, boodschap en middelen
 • Effectiviteit van communicatie
 • Toepassen stappen in communicatieplan

Communicatiemiddelen

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in de veelheid van communicatiemiddelen
 • Eigenschappen en effectieve toepassingsmogelijkheden
 • Aan de slag met communicatiemiddelen
 • Tekst en beeld
 • Schrijven van (pers)berichten
 • Schrijven voor het web
 • Inzet van social media
 • Communiceren met beeld en video
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 1.350,-
  Studiemateriaal
  € 278,-
  Examenkosten
  € 210,-
  Eindopdracht
  € 210,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 150,-
  Locatiekosten
  € 177,-
  Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 2.390,-
  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Locatie- en arrangementskosten 

  Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

  Reprorechten en hand-outs 

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw 

  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

  Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

  De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  SRM Communicatiemedewerker A (BNP2)

  Het startpunt voor je carrière binnen de communicatie

  Vakgebied

  Opleidingsniveau

  HBO niveau

  Studievormen

  Avond, Dag en E-learning

  Erkenning

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

  Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

  Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
  Zien we je dan?

  Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

  Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.