Werken met Heffing en Invordering

Inzicht in het totale proces van heffing en invordering

1e startmoment

12-01-2022

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoewel men zich over het algemeen of op heffingen of op invorderingen richt in zijn dagelijkse werkzaamheden, is een goed begrip van het gehele proces belangrijk om onderlinge afstemming te bevorderen en snel en adequaat te kunnen handelen waar nodig. Met deze opleiding Werken met Heffing en Invordering doe je die benodigde kennis op. Zo komen de regels, invorderingsbepalingen en procedures aan bod. Met de inzichten die je tijdens deze opleiding opdoet, kun je daarom nog beter je weg vinden binnen de overheid.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je de juiste handvatten tot je beschikking om de gemeentelijke en waterschapsbelastingen in de juiste context te plaatsen. Daarnaast ben je bekend met de relevante wetgeving en kun je deze in de praktijk toepassen.

Doelgroep

De opleiding is speciaal ontwikkeld als basisopleiding voor de heffingsambtenaar lokale overheid (HALO), de invorderingsambtenaar (IVA), adviseurs gemeentelijke heffingen, adviseurs invordering, experts gemeentelijke heffingen en experts invordering.

Aanpak

Deze basisopleiding richt zich op alle aspecten die verband houden met de gemeentebelastingen en waterschapsbelastingen. Maar ook het beleid, waaronder de belastingverordening die ten grondslag ligt aan de invoering van de verschillende belastingen, de relaties die er zijn met het uitvoeringsbeleid van de gemeente en het waterschap. Doordat je de theorie direct toepast in opdrachten, kun je wat je geleerd hebt ook makkelijk toepassen in de praktijk.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Werken met Heffing en Invordering

Inzicht in het totale proces van heffing en invordering

1e startmoment

12-01-2022

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.