Waterschapsheffingen

Wegwijs op het gebied van waterschapsheffingen

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In Nederland zijn er verschillende waterschappen die opgedeeld in regio’s de waterhuishouding binnen hun gebied regelen. In deze opleiding maak je kennis met de structuur, taken en inkomstenbronnen van waterschappen. Zo verdiep je je onder meer in wegenheffing, verontreinigingsheffing en zuiveringsheffing en ontdek je hoe de wet- en regelgeving in de praktijk toegepast wordt.

Jouw resultaat

Na afloop van deze korte opleiding ben je bekend met de taken van waterschappen en de verschillende heffingen die hiervoor ingevoerd zijn. Je kent de achtergrond van de heffingen en dit helpt jou om de werking en noodzaak ervan uit te leggen aan collega’s en burgers.

Doelgroep

Je werkt bij de gemeente of een belastingsamenwerking en je wilt meer leren over waterschapsheffingen.

Aanpak

In deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Wat je leert, pas je direct toe in praktijkgerichte opdrachten en bespreek je plenair na met je docent en medestudenten. Zo ontwikkel je in korte tijd veel inzicht in waterschappen en de verschillende waterschapsheffingen.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Waterschapsheffingen

Wegwijs op het gebied van waterschapsheffingen

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.