Gemeentelijke Heffingen

Een totaalpakket aan informatie

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent heffingsambtenaar en je wilt je verzekeren van een solide kennisbasis. Die kennisbasis stelt je in staat dwarsverbanden te leggen tussen verschillende regelingen en ook word je hierdoor breder inzetbaar binnen de lokale overheid. De opleiding Gemeentelijke Heffingen voorziet je dan in de juiste inzichten. Je behandelt verschillende soorten heffingen. Van afvalstoffenbelasting tot hondenbelasting en leges. Je ontdekt hoe de regelgeving op dit gebied in elkaar steekt en hoe de processen vormgegeven zijn binnen de gemeente.

Jouw resultaat

Na afloop van dit programma ben je bekend met een heel palet aan gemeentelijke heffingen. Je hebt je ingelezen in de wet- en regelgeving rondom de verschillende heffingen en bent bekend met de processen die erbij komen kijken. Deze inzichten helpen je bij het leggen van dwarsverbanden tussen verschillende regelingen.

Doelgroep

Je wilt graag meer weten over gemeentelijke heffingen en zo meer diepgang aan je werk geven.

Aanpak

Tijdens deze opleiding Gemeentelijke Heffingen doe je waardevolle inzichten op voor je verdere carrière binnen de lokale overheid. Zo verdiep je je in de Algemene wet bestuursrecht en de plaats ervan binnen het rechtssysteem en maak je je de regelgeving en processen rondom verschillende gemeentelijke heffingen eigen. De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent die met beide benen in de praktijk staat. Hierdoor kan hij of zij je uitstekend helpen de theorie naar je eigen werkomgeving te vertalen.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Gemeentelijke Heffingen

Een totaalpakket aan informatie

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.