Basiskennis Belastingen

Onderdeel van Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO)

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je op zoek naar een gedegen opleiding die je basiskennis op het gebied van lokale belastingen vergroot? Dan is dit de opleiding voor jou. Na afloop van deze opleiding heb je niet alleen een brede basiskennis op het gebied van lokale belastingen verworven, óók heb je meer inzicht in andere facetten waarmee je op het gebied van belastingen te maken hebt. Zoals meer kennis op het juridische vlak en de WOZ en OZB. De praktijkgerichte insteek maakt deze opleiding uniek in Nederland.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding weet je met welke belastingen lokale overheden te maken hebben. Je weet hoe heffing en invordering in elkaar steekt en hoe dit is ingericht bij de lokale overheid. Daarnaast weet je waar het juridisch systeem uit bestaat en welke wetten en regels zijn verbonden aan het belastingstelsel.

Doelgroep

Je bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van lokale belastingen. Je bent op zoek naar een basisopleiding op het gebied van belastingen, die naast de algemene kennis ook ingaat op de overige juridische context van het belastingvak.

Aanpak

In de opleiding Basiskennis Belastingen vinden we het belangrijk dat lerend werken en werkend leren centraal staat. Naast de algemene basiskennis op het gebied van belastingen komen ook andere aspecten aan de orde waarmee je in je werkpraktijk te maken krijgt. Zo verkennen we het juridische vlak en is er aandacht voor onderwerpen als heffingen, inning en invordering. Deze opleiding maakt deel uit van de Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO).

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Basiskennis Belastingen

Onderdeel van Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO)

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.