Praktische informatie

Praktische informatie

Wij informeren u hier graag over verschillende praktische zaken die voor u van belang zijn.

Kleine studiegroepen

Bestuursacademie Nederland werkt met kleine studiegroepen. Hierdoor is er veel ruimte voor discussie en is er voldoende aandacht voor persoonlijke vraagstukken. U deelt uw ervaringen met uw medecursisten. Zo leert u van uw docent en van uw ­medecursisten en hoort u hoe het er in andere organisaties aan toegaat. Bovendien breidt u zo uw netwerk uit. Uit alle evaluaties blijkt dat dit door onze studenten enorm wordt gewaardeerd. Boeiend, leerzaam en inspirerend!

Start van de opleiding en lesdata 

U kunt kiezen uit verschillende startdata. U vindt ­hierover al veel informatie bij de beschrijving van de opleidingen. Als u eenmaal bent ingeschreven, ziet u op e-Connect de exacte data en tijden van uw opleiding overzichtelijk weergegeven. De dagbijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 09.30 uur tot 16.30. De trainingsbijeenkomsten volgt u van 09.30 uur tot 16.30 uur. De avondbijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Studiematerialen

U maakt gebruik van diverse studiematerialen. Denk aan een boek, een studiemap of de online leeromgeving op e-Connect. Bestuursacademie Nederland ontwikkelt en selecteert zelf het meest actuele studiemateriaal voor alle opleidingen. Alles is ontwikkeld door de beste auteurs en uitgevers. Wij kiezen ­alleen voor toonaangevende literatuur, die praktisch bruikbaar is na uw opleiding. U ontvangt alle benodigde informatie en studiematerialen onge­veer 2 weken voor de start van uw opleiding of training. Wat uw situatie ook is, wij doen altijd ons uiterste best om u goed, volledig en tijdig te informeren. Laat u uw materiaal naar het buitenland verzenden? Dan betaalt u admini­stratiekosten van 10% van de kostprijs.

Opleidingslocaties

Bestuursacademie Nederland is in heel Nederland actief en biedt opleidingen aan in 22 plaatsen in Nederland. Deze plaatsen ziet u aangegeven op de kaart. Alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met openbaar of eigen vervoer. Er is dus altijd een opleiding bij u of uw werk in de buurt. Het kan zijn dat specifieke opleidingen niet plaats kunnen vinden op de locatie die uw eerste voorkeur heeft. In goed overleg zoeken we dan met u naar het best passende alternatief.

Inhalen bijeenkomsten

Wij weten dat het weleens kan gebeuren dat u een bijeenkomst mist. Vaak kunt u deze dan inhalen in een andere plaats, of op een andere avond of dag. Overleg dit altijd vooraf met ons.

Studeren op afstand

U kunt bij een aantal opleidingen die wij aanbieden ook studeren op afstand. U studeert wanneer het u uitkomt en u bereidt zich in eigen tempo voor. Wij zorgen voor een heldere structuur en mijlpalen. U wordt begeleid door een ervaren docent die u coacht, feedback geeft en voorziet van tips.

Locatie- en arrangementskosten

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Een aantal programma’s hebben ook een avond­programma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen  € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Wilt u weten welke kosten van toepassing zijn? Kijk dan in de kostenoverzichten van de diverse opleidingen en trainingen. 

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrij­gesteld van btw aan. De overige opleidingen en ­trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Antwoord op al uw vragen

U vindt op de website en via e-Connect al veel informatie. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Of heeft u liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op. Ons team van adviseurs staat u graag te woord. Wij zijn bereikbaar op 035 - 7 604 850 en via het contactformulier. U kunt ons maandag tot en met donderdag bellen tussen 08.30 uur en 18.00 uur, en op vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.