Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Bereid je praktijkgericht voor op de Omgevingswet

Op Vrijdag, 3 September, 2021, 13:10

Roept het werken met de Omgevingswet nog steeds veel vragen bij je op, omdat je niet precies weet hoe je werk gaat veranderen? Dan is het goed om eens terug te gaan naar het ‘waarom’ van deze wet. Trainer Rob Adams kan er alles over vertellen.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Word een expert in milieuhandhaving en werk effectief mee aan een beter klimaat

Op Maandag, 23 Augustus, 2021, 14:45

Klimaatverandering, het aanpakken van ondermijnende milieucriminaliteit, de Omgevingswet. Het zijn stuk voor stuk complexe opgaven die om goed opgeleide milieuhandhavers vragen. Wij helpen je graag met onze HAMIL-opleidingen!

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Kijkje in het leven van de milieuhandhaver

Op Dinsdag, 6 Juli, 2021, 13:54

Met z’n allen proberen we het milieu te verbeteren, zodat de Klimaatdoelstellingen succesvol behaald worden. Wie zich hier dagelijks extra voor inzet, is de milieuhandhaver. Benieuwd wat dit vak precies inhoudt? Je leest het hier.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Tijd om aan de slag te gaan met klimaatadaptatie in jouw gemeente

Op Vrijdag, 7 Mei, 2021, 10:14

Om beter richting te geven aan de klimaatdoelstellingen publiceerde de Europese Commissie een nieuwe adaptatiestrategie. In dit artikel lees je de belangrijkste conclusies en simpele tips voor klimaatadaptatie door burgers.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

De adviseur omgevingsrecht

Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 12:06

Is het omgevingsrecht helemaal jouw ding en werk je graag mee aan een mooie en toekomstbestendige leefomgeving? Groei door tot adviseur omgevingsrecht! In dit artikel lees je wat deze functie inhoudt.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Duurzaamheid in de gemeente

Op Maandag, 8 Juni, 2020, 12:29

De energietransitie succesvol doorvoeren binnen jouw gemeente? Volgens hoogleraar Sustainable Building and Development Anke van Hal doe je dat door rekening te houden met de behoeften van inwoners.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Bereid je goed voor op de Omgevingswet

Op Donderdag, 30 Januari, 2020, 12:22

In 2022 is het zo ver: de nieuwe Omgevingswet treedt in werking. Dat klinkt nog ver weg, maar overheden zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Deze wet zal namelijk veel effect hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Ook op die van jou. Wij informeren je in onze whitepaper over de belangrijkste onderwerpen, zodat je goed voorbereid bent op de komst van de Omgevingswet.
Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Nieuwe regelgeving in 2020 binnen Infrastructuur en Waterstaat

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 11:39

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Een moment dat veel gebruikt wordt om nieuwe wet- en regelgeving in te voeren. Per 1 januari 2020 zijn er dan ook een aantal wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bent u al op de hoogte?
Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

De basis van een omgevingsplan

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 10:36

Het omgevingsplan neemt binnen de Omgevingswet een belangrijke rol in. Het omvat alle regels over de fysieke leefomgeving die de gemeente stelt binnen haar grondgebied. Per gemeente is er 1 omgevingsplan.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

6 tips voor de implementatie van de Omgevingswet

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:21

Het implementeren en uitvoeren van de Omgevingswet is een enorme klus. De wet vraagt om een fundamenteel andere benadering van de fysieke leefomgeving. Wij geven u 6 praktische tips om u te helpen de Omgevingswet succesvol te implementeren:

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Thema's

Thema's