De opleider voor het openbaar bestuur

Voordelen voor u op een rij

  • Hét kenniscentrum openbaar bestuur
  • Compleet pakket opleidingen
  • Van, door en voor de overheid
  • Jaren ervaring in het openbaar bestuur
  • Erkende diploma's
  • Directe toepasbaarheid in uw praktijk

Actueel

Ajilon en Bestuursacademie Nederland verzorgen traineeship Finance & Control

Ajilon Young Professionals (onderdeel van Adecco Group Nederland) heeft in samenwerking met Bestuursacademie Nederland een nieuw traineeship Finance & Control gelanceerd dat zich volledig richt op de publieke sector. Hiermee wordt ingespeeld op een breed gedragen vraag naar jonge financiële professionals onder gemeenten, provincies en andere publieke organisaties. Veel organisaties kampen namelijk met een vergrijzend personeelsbestand en een geringe aanwas van jong talent.


Overheidsinstellingen Flevoland werken samen aan mobiliteit, jong talent en vitaliteit

Op 8 oktober vond de jaarlijkse themadag van SamenWerken in Flevoland (SWiF) plaats, die deze keer werd georganiseerd door Gemeente Dronten. 150 HRM-medewerkers en leidinggevenden van de verschillende in SWiF verenigde organisaties konden elkaar ontmoeten en workshops volgen op het gebied van netwerken, leiderschap en werken vanuit je talent. De dag vormde de aftrap voor de provinciebrede Week van de Samenwerking. Bestuursacademie Nederland sprak met Bert Kok van Gemeente Dronten over SWiF en vroeg hem hoe SWiF omgaat met uitdagingen die veel lokale en regionale overheden met Flevoland delen: mobiliteit, vitaliteit en het aantrekken en behouden van jonge talenten.


Denk met ons mee over het onderwijs voor de ambtenaar van de toekomst

In december 2015 vond Serious Request – de jaarlijkse actie van 3FM voor het Rode Kruis – plaats in Heerlen. In totaal werd er ruim 7,5 miljoen euro opgehaald voor jongeren in oorlogsgebieden. Ook dit jaar leverde het ambtenareninitiatief Serious Ambtenaar weer een aanzienlijke bijdrage: er kon een cheque met een bedrag van 450.000 euro naar Heerlen gebracht worden.


Bekijk alle artikelen

Advies op maat

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 08:30 uur en 17:00 uur

035 - 7 604 850

Bel mij

Studiegids

Dit overzicht helpt
u een passende
keuze maken.

Vraag gratis aan